13 April 2017

Saffron Hot Cross Buns, filled with Dried Cranberries and Cocoa Nibs / Hot Cross Buns de Açafrão, recheados com Arandos secos e Pepitas de Cacau.


Today, I'm not leaving you a recipe, but an update on a recipe I made last year and that has become a favourite in our household.
The recipe you should follow is this one here and the adaptations I made this year are stated bellow.
Hot Cross Buns are an Easter staple and I couldn't not make a batch this year.
I used the same dough and method specified in this post and the only changes I made were:
  • This year, I shaped the dough as buns instead of shaping it in a loaf like last year  and for the filling, I used 75g dried cranberries and 2 big handfuls of cocoa nibs.

The results, of course, were fabulous and if you want to give it a try this Easter, I can assure you that these will become your favourite Hot Cross Buns.
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Hoje não vos trago uma receita, mas sim uma adaptação desta receita, feita no ano passado, para o nosso Sweet World.
Como sabem, Hot Cross Buns estão para os britânicos, como os folares estão para os portugueses.
Eu, confesso, não sou nada fã de folares e também não o era de Hot Cross Buns, até ter feito este loaf no ano passado.
Esta receita agradou-me tanto que, este ano, e para cumprir as tradições Pascoalinas, decidi refazê-la, alterando alguns detalhes.
Assim sendo e caso queiram fazer uns Hot Cross Buns este ano, aqui ficam as minhas adaptações a esta receita.

  • Fiz exactamente esta mesma massa de açafrão, que adoro, sendo que este ano, moldei a massa em bolas individuais, ao invés de fazer o loaf do ano passado.
  • Para o recheio, usei 75g de arandos secos e 2 bons punhados de pepitas de cacau, De resto, basta seguir todo o passo a passo desta receita e ter uma Pásca supe feliz e doce.