8 September 2014

Smoked salmon salad with horseradish cream and dill / Salada de salmão fumado, com creme de horseradish e aneto.


For those who love smoked salmon as I do, this salad is a real treat and the contrasting flavours and textures are truly amazing.
ingredients (serves 2):
3 large handfuls of rocket
200g smoked salmon
3 tbsp double cream or plain yoghurt
3 tbsp horseradish (fresh or bottled)
juice of 1 lemon
a good drizzle of olive oil, preferably extra virgin
1 small handful of dill


method:
Arrange the rocket and salmon on a large serving plate.
In a small bowl, mix together the cream or yoghurt and the horseradish.
Spoon dollops of the creamy mixture in and around the salad.
Sprinkle the lemon juice over the top and drizzle with olive oil.
Sprinkle with salt and freshly ground black pepper and scatter the dill over the top.
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Para quem gostar de salmão fumado como eu gosto, esta salada é um verdadeiro banquete e o contraste de sabores e texturas é algo de fenomenal.
ingredientes (para 2 pessoas):
3 bons punhados de rúcula
200g salmão fumado
3 colheres sopa de natas espessas ou iogurte natural
3 colheres sopa de horseradish (fresco ou de frasco)
sumo de 1 limão
azeite extra virgem, para regar
1 punhado pequeno de aneto
preparação:
Arranjar a rúcula e o salmão num prato de serviço.
Numa taça, misturar bem o iogurte ou natas, com o horseradish.
Distribuir colheradas da mistura por sobre a rúcula e o salmão.
Salpicar com o sumo do limão e regar generosamente com azeite.
Temperar de sal e pimenta preta moída na altura e salpicar com o aneto.

Recipe / Receita: