24 March 2014

Spinach and pistachio pesto / Pesto de espinafres e pistácios.


Although I own quite a substantial quantity of books, I also like to test recipes from other blogs, magazines, internet, wherever..., and last week I spent a few days testing recipes from some of my favourite blogs and the result was stunning and this spinach and pistachio pesto was one of them.
I can not say that this pesto is the best pesto in the world but I can say for sure, that this pesto is the BEST PESTO I had until now.
We had it just with al dente boiled pasta and it was a stunner meal!


ingredients:
200g spinach
75g extra virgin olive oil
2 garlic cloves
1 tsp sea salt
2 tbsp pistachio nuts
25g grated parmesan cheese
method:
Put all the ingredients into a food processor and whizz until smooth, then season to taste.
Serve straight away or store in a sealed jar and keep in the fridge.
__________________


Embora (e muito felizmente) seja detentora de uma fabulosa colecção de livros de culinária, também gosto de testar receitas dos meus blogues favoritos e foi isso que fiz a semana passada, pois testei algumas receitas que me ficaram debaixo de olho, desde o dia em que as proprietárias dos respectivos blogues as publicaram e este pesto de espinafres e pistácios da Clavel foi uma dessas receitas.
Não posso dizer que seja o melhor pesto do mundo, mas posso afirmar com segurança que é, sem dúvida, o MELHOR PESTO que comi até hoje!
A receita está aqui e não deixem de a experimentar, pois vão ficar bastante surpreendidos.

Recipe / Receita: Clavel's Cook.