29 June 2015

Strawberry salad / Salada com morangos.


After an uninterrupted succession of sweet posts, a few weeks ago, the blog is now back to its routine, which means, meatless Mondays, sweet Wednesdays and meaty Fridays so, according to that, here it is, a delicious salad from Lakeland magazine, that is very easy to put together, totally delicious and that is very colourful and appetising.
ingredients for the salad (serves 4):
6 to 8 strawberries, quartered
200g baby spinach leaves, washed and drained
1/2 cucumber, thinly sliced lengthways
150g goat's cheese from a log, cut into rounds
handful of mint leaves
for the dressing:
90ml extra virgin olive oil
30ml balsamic vinegar
10ml runny honey
salt and pepper, to taste
method:
Mix all the dressing ingredients together in a screw top jar and shake well to combine. Taste for salt and pepper and add more if necessary.
Divide the salad ingredients equally between 4 plates and drizzle with the dressing.


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Depois de há umas semanas atrás, este blogue ter andado bem "docinho", o mesmo volta lentamente à sua rotina e a rotina para este blogue é (ou tenta-se o mais possível que assim seja), Segundas-feiras sem carne, doces Quartas-feiras e Sextas-feiras com carne.
Seguindo esta lógica, deixo-vos hoje com esta saladinha colorida e linda, super fácil de preparar e que, em termos de texturas e contrastes de sabor, é absolutamente divina!
ingredientes para a salada (para 4 pessoas):
6 a 8 morangos, cortados em quartos
200g folhas de espinafre bebé, lavados e escorridos
1/2 pepino, cortado em lâminas longitudinais
150g queijo de cabra, em rodelas
um punhado de folhas de menta
para o molho:
90ml azeite, de preferência extra virgem
30ml vinagre balsâmico
10ml mel líquido
sal e pimenta preta moída na altura, a gosto
preparação:
Para o molho, colocar todos os ingredientes dentro de um frasco com tampa de enroscar. Fechar o frasco e abanar bem para que os ingredientes fiquem bem combinados. Provar e rectificar de sal e pimenta a gosto.
Distribuir os ingredientes para a salada pelos 4 pratos, regar com o molho e servir.



Recipe / Receita: Lakeland magazine (Summer 2012).