31 July 2015

Mackerel ceviche / Ceviche de cavala.


Here at home, salads and fish meals are the choice for this time of the year. With the weather getting a bit warmer, these are the most wanted and appreciated kind of meals.
We all, kids and adults, love all sorts of fish. Cooked, raw, cured or smoked, it is always welcomed and enjoyed with lots of pleasure.
This ceviche, not being a traditional one, is a very delicious and easy one.
ingredients (serves 4):
4 mackerel fillets (100g each), deboned
grated zest and juice of 1 orange, 1 lemon and 1 lime
2 medium red chillies, thinly sliced
100g mixed salad leaves
a small bunch of fresh coriander, finely chopped
lemon and lime wedges, for serving
method:
Put the mackerel in a large dish.
Put the lemon, lime and orange zest and juice over the mackerel and add the chillies.
Spread the ingredients over the fish, cover and set in the fridge for at least 30 minutes or up to 2 hours.
To prepare the salad, mix the salad leaves with the coriander.
Divide the salad between 4 serving plates. Remove the mackerel from the liquor and place on top of the salad.
Serve with the lime and lemon wedges.


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Nesta altura do ano, as refeições cá em casa têm sido à base de peixe e saladas. São as escolhidas e as mais apreciadas por todos.
Todos cá em casa, adultos e crianças, adoramos peixe. Seja ele cru, cozinhado, curado ou fumado, todos o adoram e em todas as formas especificadas.
Esta ceviche, não sendo uma ceviche tradicional, é facílima de preparar e super deliciosa, além de que, o peixe escolhido, é um dos mais ricos em propriedades benéficas à saúde.


ingredientes (para 4 pessoas):
4 filetes de cavala (cerca de 100g cada), sem espinhas
raspa e sumo de 1 laranja, 1 limão e 1 lima
2 malaguetas vermelhas, em rodelas muito fininhas
100g mistura de folhas de salada
um molho pequeno de coentros, picados muito finamente
gomos de limão e lima, para servir
preparação:
Colocar a cavala num tabuleiro.
Colocar a raspa e o sumo dos citrinos sobre o peixe e adicionar as rodelas de malagueta.
Misturar muito bem todos os ingredientes, cobrir o tabuleiro com película aderente e refrigerar por 30 minutos a 2 horas.
Entretanto, misturar a salada com os coentros picados e dividir por 4 pratos.
Retirar o peixe do líquido da cura, colocá-lo em cima da salada e servir com gomos de lima e limão.

Recipe / Receita:

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